Om oss 2018-03-28T15:34:19+00:00

Linda & Johan Odén

Hej!

Vi som hälsar välkommen till “Välkommen Kaos!” heter Linda och Johan Odén och vår önskan med den här plattformen är att uppmuntra och stärka familjer och relationerna i den.

Vi har varit gifta sedan 1997 och har tre barn födda 2000, 2003, 2006. Sedan 2013 har vi bott i Marbella, Spanien och innan dess var St Andrews, Skottland vår hem. Hösten 2007 bodde vi utanför Eskilstuna och startade en blogg om småbarnsliv och det helande vi fått under namnet Family & Friends. Par började höra av sig till oss om behov av den upprättelse vi själva fått i vårt eget äktenskap. Med Bibeln som grund började vi coacha de par som bad om hjälp. Vi har med Guds kärlek nåd och förlåtelse fått se många trasiga äktenskap och familjer få börja om på nytt och blomma igen.

Vi vet att ingen familj och äktenskap behöver gå sönder. Vi vet att Gud kan hela allt och ge liv till det som är dött, vi har vår egen erfarenhet hur Gud kan göra trasigt till helt och blåsa liv i det som dött och vi kommer aldrig skämmas för att ge Gud äran för. Men vi har under åren fått en längtan att skapa ett annat forum där vi öppet kan lyfta på obekväma frågor och jobbiga teman så vi kan uppmuntra varandra att se de val vi behöver göra  långt innan man gör något som skadar och sårar den andre djupt.

Vi är själva en trebarnsfamilj som beslutat att ha Bibeln som grund för vårt liv och vi tror att Jesus är Guds son. Men visst är det lättare sagt än gjort att leva i den här världen men inte av den och vad betyder det egentligen?

Med den frågan i huvudet började vi planera vårt Radio Program som vi började sända på Sveriges Kristna Radio mars 2016. När vi ser tillbaka på våra år som nygifta, småbarn, nya jobb, nya länder, nyblivna tonåringar, finansiella svårigheter och allt annat underbart kaos där emellan.  Vi har kommit fram till att kaos är en del av livet och det är lika bra att välkomna det och göra den till en del av vår vardag. Förr var Kaos vår fiende och kunde döda det mesta på en kort sekund av god stämning drömmar och hopp. Så när vi såg hur Bibeln är full av vardagshändelser som hamnar i Kaos och hur Jesus till och med sover under ett livshotande Kaos (Matt 8:23-27, Mark 4:35-41, and Luk 8:22-25). förstod vi att Gud är Gud även över Kaos. Därför kan vi med lika blandning allvar och skoj ärligt säga Välkommen Kaos!
Hur kaosigt det än blir.
Välkommen!